
تشخیص اصل بودن آیفون های اپل از Refurbished (رفرش)
۱۷ مهر ۱۳۹۷تشخیص اصل بودن آیفون های اپل از Refurbished (رفرش)
تشخیص اصل بودن آیفون های اپل از Refurbished (رفرش) : آیفون های رفرش شده، آیفونی است که به دلیل بروز مشکلات فنی یا عملکرد بد به کمپانی اپل مرجوع شده و این شرکت پس از اعمال تعمیرات مورد نیاز بار دیگر آن را روانه بازار کرده است. به زبان دیگر آیفونهای رفرش شده نسخههای مرمت شده آیفونهای اورجینال تولید شده توسط اپل هستند. امروز قصد داریم راه هایی را برای تشخیص اصل بودن آیفون های اپل از Refurbished (رفرش) خدمتتون عرض کنیم…
با اقساط کالا همرا باشید…
روش های تقلبی فروشندگان موبایل:
- برخی فروشندگان با استفاده از لیبلهایی (برچسب) با جنس خاص و پرینترهای گرانقیمت،میتوانند دست به تقلبهایی بزنند؛ مانند عوض کردن سریال نامبر و IMMEI درجشده روی جعبه و… این عددها و کدها دست فروشنده را برای تقلب باز میگذارند.
چند نمونه از سوءاستفادههایی که می توان از این لیبل ها وبرچسب ها کرد:
- فروشنده ابتدا یک آیفون آسیبدیده خریداری میکند و همراه خود به خارج از کشور میبرد (کشورهایی مانند آمریکا، کانادا و…) پس از آن به اپل استور مراجعه میکند و آیفون خریداریشده را تحویل میدهد و از اپلیک دستگاه آیفون نو به صورت کاملا رایگان تحویل میگیرد (البته اگر گارانتی یکساله اپل باطل نشده باشد). اما آیفون جدید حاوی سریال نامبر متفاوتی است و با جعبه همخوانی ندارد، برای همین با استفاده از این لیبلها(برچسب ها) سریال نامبر جدید را درج میکند و آن را با لیبل قبلی جایگزین میکند تا کاربر هنگام خرید متوجه این موضوع نشود.
- گوشی های ایفون بدون ICCID نسبت به مدلهای با ICCID قیمت بالاتری دارند، چراکه ۹۵ درصد گوشی آیفونهای بدون ICCID آنلاک فکتوری هستند و به همین دلیل خیال خریدار هنگام خرید دستگاه راحتتر میشود. علاوه بر آن داخل جعبه مدلهای بدون ICCID سوزن مخصوص درگاه(سینی) سیمکارت گذاشته شده است. برای همین امکان دارد فروشنده یک لیبل یا برچسب جدید با همان سریالنامبر و IMMEI قبلی چاپ کند، اما این بار شناسه یا کد ICCID را حذف کند تا کاربر باخیال راحت خرید کند آیفون های بدون ICCID خریداری کرده است. با این وجود اگر کمی دقت کنید ، پس از باز کردن جعبه و مشاهده سیمکارت نصبشده از قبل داخل آیفون و نبودن سوزن سیمکارت متوجه این موضوع خواهد شد.
- آیفون Refurbished (رفرش) آیفونی است که قبلا به مشکلی برخورده و به کارخانه برگشت داده شده است و شرکت اپل آن را مانند آیفون کاملا نو به فروش میرساند، با این تفاوت که مبلغ کمتری از خریدار میگیرد . بیشتر آیفونهای Refurbished (رفرش)جعبه کاملا سفیدرنگ مشابه جعبههای ساخت سال اول آیفونهای ۶ و ۶ پلاس دارند، اما با این اختلاف که عبارت Apple Certified Pre-Owned روی آنها زده شده است. گاهی وقت ها شاهد فروش این آیفونها در بازار کشورمان با جعبه جعلی هستیم. بدین ترتیب فروشنده جعبه آن را با مدل غیر Refurbished تعویض میکند و با استفاده از لیبلی (برچسب) که گفتیم همراه با سریال نامبر IMEI معتبر خود دستگاه به عنوان گوشی
- آیفون نو به فروش میرساند.
- در پایان باید گفت تا زمانی که نمایندگی و پشتیبانی رسمی شرکت اپل در ایران وجود نداشته باشد، هیچ وقت نمیتوان ۱۰۰ درصد از خرید خود مطمئن شد، چراکه برخی واردکنندگان عمده و فروشندگان هر روز ترفندهای جدیدی برای کسب درآمد بیشتر پیدا میکنند.
۱- مهر “Apple Certified” موجود در جعبه دستگاه را بررسی کنید:
آیفونهایی که شرکت اپل پیش از عرضه به بازار از نظر فنی آنها را به طور دقیق مورد بررسی قرار داده و به نوعی آیفون رفرش شده (Refurbished) نیستند، یک مهر یا برچسب اختصاصی با عنوان “Apple Certified” را به همراه خود دارند.
این مهر در واقع اصالت و کیفیت تلفن همراه شما را تضمین میکند. اگرچه باید بگوییم که در برخی از شرایط دیده شده که گوشی های دارای این مهر هم با مشکلات عملکردی و فنی روبرو بودهاند، اما در هر صورت توصیه میکنیم که در قدم اول نسبت به بررسی وجود این مهر در جعبه دستگاه اقدام کنید.
۲- به جعبه گوشی آیفون و به ویژه رنگ آن دقت کنید!
یکی دیگر از نکاتی که حتما باید به منظور تشخیص دادن آیفون رفرش شده (Refurbished) از آیفون سالم به آن توجه داشته باشید مربوط به رنگ جعبه تلفن همراه میشود. عموما اپل آیفونهای (Refurbished)ریفربیش شده را در جعبه تمام سفید وارد بازار میکند. همچنین علائم و نشانههایی همچون بازشدگی جعبه، پارگی لیبل ها یا برچسبهای آن و… همگی میتوانند موارد اخطاردهندهای محسوب شوند.
اگر آیفون خود را از شخص ناشناسی خریده اید، حتما به سالم بودن گوشی موبایل و حتی جعبه آن توجه داشته باشید. تلاش کنید که در صورت امکان کد IMEI آیفون خود را با کد IMEI درج شده بر روی جعبه آن مقایسه کنید تا بدین صورت از ارتباط مابین جعبه و دستگاه مطمئن شوید. ممکن است برخی افراد سودجو ودلال نسبت به روش گوشی های سرقت شده به شما اقدام کنند که بررسی کد IMEI دستگاه میتواند در این شرایط مانع دستیابی آنها به هدف شومشان شود.
۳- شماره سریال آیفون مورد نظر را بررسی کنید:
چک کرن شماره سریال (Serial Number) آیفون را میتوان بهترین روش تشخیص اصالت آن دانست. اگر قصد دارید که از خرید آیفون رفرش شده (Refurbished) ممانعت به عمل آورید، حتما شماره سریال آن را بررسی کنید. اگر گوشی مورد نظر روشن است با رفتن به مسیر زیر میتوانید شماره سریال آن را بررسی کنید:
- وارد بخش تنظیمات یا همان Settings آیفون شوید.
- گزینه General را انتخاب کنید.
- گزینه About را لمس کنید.
- حال گزینه Serial Number را مشاهده کنید.
همانگونه که مشاهده میکنید با مراجعه به مسیر توضیح داده شده میتوانید به اطلاعات کلی در مورد گوشی مد نظر خود دست پیدا کنید. کد IMEI تلفن هم در این قسمت موجود است. اما اگر آیفون مد نظر خاموش باشد و بنا به هر دلیلی امکان روشن کردن آن را نداشته باشید، چطور باید نسبت به بررسی شماره سریال آن اقدام کنید؟
اگر آیفون مورد نظر خاموش است یا بنا به هر دلیلی نمیتوانید آن را روشن کرده و با مراجعه به مسیر یاد شده نسبت به چک کردن شماره سریال دستگاه اقدام کنید، نگران نباشید. با مراجعه به شیار (سینی) سیم کارت دستگاه میتوانید شمار سریال IMEI آن را مشاهده کنید. شماره سریال آیفونها عموما در سوکت سیم کارت آنها چاپ شده است. همچنین اگر نسخه اورجینالی از آیفونهای اپل را در دست داشته باشید، شماره سریال آن در پنل پشتی دستگاه ضمیمه شده است.
پس از پیداکردن شماره سریال آیفون مورد نظر باید موارد و نکات زیادی را بررسی کنید. این موارد و نکات به شرح زیر هستند:
- در اولین قدم به دنبال عدد ۵ در ابتدای شماره سریال دستگاه باشید. اگر شماره سریال آیفون شما با عدد ۵ آغاز شود، آیفونی که در دست دارید یک آیفون رفرش شده (Refurbished) یا مرجوعی است. اپل همواره شماره سریال آیفونهای مرجوعی یا ریفربیش شده را با عدد ۵ آغاز میکند.
- به سومین عدد شماره سریال آیفون مورد نظر دقت کنید. عدد سوم شماره سریال آیفون نشان دهنده عدد آخر سال تولید آن است. به عنوان مثال اگر عدد سوم شماره سریال آیفونی ۸ باشد، میتوان نتیجهگیری کرد که این آیفون در سال ۲۰۰۸ میلادی تولید شده است. اگر این عدد ۰ باشد، بنابراین آیفون مورد نظر در سال ۲۰۱۰ تولید شده است. بنابراین به عدد سوم شماره سریال آیفون خود دقت کنید.
- در قدم بعدی نسبت به بررسی اعداد چهارم و پنجم شماره سریال آیفون اقدام کنید. این اعداد هفته تولید آیفون مورد نظر را مشخص میکنند. به عنوان مثال تصور کنید که اعداد چهارم و پنجم شماره سریال یک آیفونی که در سال ۲۰۱۰ تولید شده بود به ترتیب ۵ و ۱ (یعنی عدد ۵۱) هستند. در این شرایط میتوان نتیجهگیری کرد که آیفون مورد نظر در هفته پنجاه و یکم سال ۲۰۱۰ که مصادف با اواخر ماه دسامبر (December) میشود، تولید شده است.
ارسال دیدگاه